Romanian Bookmakers a reprezentat sectorul de pariuri la cel mai important eveniment din 2018 dedicat combaterii manipulării de evenimente sportive

Categories: Opinii

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) și Interpol au derulat la București workshop-ul dedicat României ca parte a programului mondial de combatere a acestui fenomen cu care se confruntă sportul în prezent

Romanian Bookmakers continuă să fie vectorul de reprezentare a sectorului de pariuri sportive din România în toate acțiunile privind combaterea manipulării evenimentelor sportive. Astfel, ne-am regăsit în onoranta poziție de a fi solicitați să susținem punctul de vedere al organizatorilor de pariuri în cel mai important eveniment al anului pe această tematică, respectiv Integrity in Sport Multi-Stakeholder Workshop.

Găzduit de sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), această dezbatere a făcut parte dintr-o serie de workshop-uri pe care Comitetul Olimpic Internațional și Interpol le organizează în cadrul Global Capacity Building and Training Programme. Programul derulat de cele două organizații internaționale este reprezentat de un set de acțiuni întreprins la nivel mondial cu obiectivul de ajuta cât mai multe state să se adreseze tot mai eficient acestui relativ nou fenomen infracțional cu major impact negativ asupra activității sportive.

Alături de participanții români la acest eveniment s-au regăsit și invitați relevanți din Republica Moldova, cu precădere lucrători de poliție care se doresc a fi implicați și specializați în viitor în lupta împotriva manipulării de evenimente sportive. De altfel, ultimele două zile ale lucrărilor au fost dedicate unui training destinat polițiștilor din ambele țări cu privire la abordarea cât mai eficace a acestui gen de infracțiune.

În tot acest context, workshop-ul de la București s-a bucurat de aportul unor speakeri foarte relevanți în efortul internațional de combatere a fenomenului trucării de evenimente sportive, respectiv ofițeri Interpol, reprezentanți ai Comitetului Olimpic Internațional sau ai Consiliului Europei. Alături de aceștia s-au regăsit reprezentanți ai COSR, ai Federației Române de Fotbal, ai Sport Radar, precum și, din partea companiilor de profil, reprezentanții Romanian Bookmakers.

Romanian Bookmakers derulează din 2012 un protocol de colaborare cu Federația Română de Fotbal pe acest domeniu, dincolo de schimbul de informații și alerte cu privire la evenimentele sportive, fiind derulate câteva campanii și programe comune de promovare a integrității în sport.

“Vom fi și pe mai departe la fel de intens implicați în eradicarea manipulării de evenimente sportive. Mă bucur că am avut ocazia ca, prin participarea la acest workshop, să constat că toți vectorii implicați au o înțelegere corectă asupra poziției operatorului de pariuri în această nedorită ecuație. La fel de importantă este și concluzia că manipularea evenimentelor sportive nu are invariabil drept țintă obținerea de câștiguri din jocul de pariuri și că acest flagel poate avea diverse alte cauze generatoare, cum ar fi, de pildă, mai buna clasare sportive. Astfel, abordarea trebuie să fie una care să implice mai mulți stakeholderi”, a declarat Doru Gheorghiu, director executiv Romanian Bookmakers

IMG-20180416-WA0005

Author: rombook_makers