Am intrat într-un “altfel de joc” cu studenții Facultății de Drept din București

Categories: Opinii

Legislația cu incidență asupra domeniului jocurilor de noroc nu reprezintă, din păcate, un subiect abordat în profunzime în curricula facultăților de drept din România. Bazându-se pe această constatare, filiala română a Asociaţiei Europene a Studenţilor în Drept, ELSA București, organizează cu regularitate conferințe și seminarii dedicate acestui profil de acte normative. Romanian Bookmakers a devenit astfel una dintre organizațiile invitate permanent să susțină prelegeri în cadrul acestor evenimente.v

Astfel, am avut ocazia moderării unei plăcute dezbateri cu viitorii avocați și magistrați, în cadrul conferinței ,,Gaming Law: un altfel de joc”, organizată în Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

Interesant în urma dialogului cu cei aproximativ 50 de studenți prezenți a fost că dezbaterea s-a concentrat pe stabilirea raportării optime a legiuitorului la domeniul jocurilor de noroc. Astfel, reprezentanții Romanian Bookmakers au analizat cu tinerii prezenți efectele manifestate în țări în care guvernarea a avut o abordare radical restrictivă față de acest domeniu. De asemenea, au fost dezbătute și situații în care abordarea a fost una prea liberală. Concluzia acceptată a fost aceea că se obțin manifestări negative la nivel social sau infracțional în ambele extreme de abordare. Astfel, formularea legislației autohtone în prezent a fost apreciată de viitorii avocați drept o poziționare eficient și oportună a statului român față de industria jocurilor de noroc.

În final, mulți dintre cei prezenți s-au arătat interesați de a se specializa după absolvirea studiilor pe domeniul jocurilor de noroc, după cum au solicitat o trecere în revistă și asupra altor acte normative care au de regulă impact asupra acestui domeniu.

Author: rombook_makers