poza 4 material seminar“Joc Responsabil”  este cel mai important demers al industriei de jocuri de noroc în zona responsabilității sociale. Echipa „Joc Responsabil” promovează din anul 2012 principiile raportării corecte a companiilor de jocuri de noroc din România față de clienții acestora.

Ca dovadă a maturizării industriei de gambling, în anul 2018, programul „Joc Responsabil” a dobândit personalitate juridică, devenind Asociația „Joc Responsabil”, iar în prezent, dezvoltă și implementează programe de educare și de prevenție a dependenței de jocuri de noroc precum și de consiliere psihologică a persoanelor care au depășit limita recreațională a practicării jocurilor de noroc.

Asociația „Joc Responsabil” este în permanență preocupată să dezvolte intervenţii multiple asupra persoanelor care se confruntă cu probleme de joc şi a familiilor acestora cu scopul de a acoperi cât mai eficient efortul de combatere efectelor negative ale practicării în exces de jocuri de noroc

„Joc Responsabil” este cel mai eficient program național dedicat persoanelor care se confruntă cu probleme de joc și care are ca obiective prevenirea, identificare, evaluarea şi asistarea psihologică a jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc. Programul propune intervenții multiple, adresându-se nu doar persoanelor care se confruntă cu manifestări adictive, ci și familiilor acestora.

Cu o acoperire naţională, programul pune la dispoziţia jucătorilor un website dedicat (www.jocresponsabil.ro), metode de auto-testare, precum şi o linie telefonică Helpline gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia aceştia au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog, de a primi consiliere telefonică gratuită şi de a se programa pe această cale la cinci şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul din cabinetele din București, Cluj, Iaşi. În acest sens, “Joc Responsabil” este singurul program de combatere a problemelor de joc din România care oferă sesiuni de consiliere în cabinet.

BULINE JR

“Joc Responsabil”  beneficiază de expertiza unei echipe formate din cei mai buni psihologi din România, specializați în tratarea acestor probleme. Astfel, programul este coordonat de Dr. Psiholog si Psihoterapeut Leliana Pârvulescu si de Dr. Psiholog Conferențiar Universitar Steliana Rizeanu. Din echipa de specialişti a programului a fost cooptat şi reputatul doctor psiholog Cristian Andrei, care este consultant în cadrul programului “Joc Responsabil”. 

“Joc responsabil” este promovat în toate cele aproximativ 4.000 de locaţii de joc (săli de sloturi şi agenţii de pariuri în cotă fixă) ale membrilor fondatori ai programului.

Pe lângă rolul de prevenție și suportul pe care „Joc Responsabil” îl oferă jucătorilor cu probleme, programul își asumă un rol esențial în informarea și educarea operatorilor privind conduita responsabilă față de clienți și societate.

De aceeea, noi, Romanian Bookmakers, promovăm un set de principii de etică pe care le considerăm esențiale pentru orice companie din domeniul jocurilor de noroc din România

  1. Promovează-ţi afacerea ca mijloc de distracţie, nu ca pe o modalitate de a câştiga bani.ț
  2. Alocă resursă umană care să aibă drept principală sarcină derularea de acţiuni de responsabillitate socială şi protecţie a clientului. Asigură şi un buget pentru asta!
  3. Instruieşte-ţi permanent angajaţii referitor la cele mai recente practici în legătură cu Jocul Responsabil.
  4. Oferă cu limite băuturi sau servicii care ar putea încuraja jocul excesiv.
  5. Informează-ţi permanent și cu onestitate clienţii despre pericolele problemelor de joc şi cum se tratează acestea.
  6. Asigură-te că identifici la timp jucătorii cu probleme.
  7. Acţionează imediat când ai identificat un jucător cu probleme.
  8. Cooperează cu familia în cazul jucătorilor cu probleme.
  9. Asigură-te ca în sala de joc accesul minorilor este strict interzis!
  10. Caută permanent parteneriatul cu autorităţile şi participarea benevolă la acţiunile care vizează responsabilitatea socială.

jr

Psihologi