„Joc Responsabil” este primul şi singurul program funcţional din ţară dedicat persoanelor care au depăşit linia perceperii jocurilor de noroc drept mijloc de divertisment, propunându-şi ca obiective prevenirea, identificare, evaluarea şi asistarea psihologică a jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc.

Cu o acoperire naţională, programul pune la dispoziţia jucătorilor un website dedicat (www.jocresponsabil.ro), metode de auto-testare, precum şi o linie telefonică Helpline gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia aceştia au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog, de a primi consiliere telefonică gratuită şi de a se programa pe această cale la două şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere la unul din cabinetele din București, Cluj sau Iaşi. În acest sens, “Joc Responsabil” este singurul program de combatere a problemelor de joc din România care oferă sesiuni de consiliere în cabinet.

“Joc Responsabil” este coordonat de către psihologul Conferentiar universitar dr. Steliana Rizeanu şi de către dr. psiholog şi psihoterapeut Leliana Valentina Pârvulescu, echipa de 12 specialişti care derulează programul fiind formată din psihologi specializaţi în tratarea problemelor de joc. “Joc responsabil” este promovat în toate cele aproximativ 3.000 de locaţii de joc (săli de sloturi şi agenţii de pariuri în cotă fixă) ale membrilor Romslot şi Romanian Bookmakers.

În septembrie 2014, proiectul şi-a consolidat acoperirea naţională prin extinderea serviciilor de evaluare şi de consiliere în Cluj şi Iaşi, prin două cabinete conduse de psihologul şi psihoterapeutul Colceriu Gabriel Bogdan şi, respectiv, psihologul clinician şi psihoterapeutul Cristian Petrescu. De asemenea, în acelaşi moment, în echipa de specialişti a programului a fost cooptat şi reputatul doctor psiholog Cristian Andrei, care a devenit astfel consultant în cadrul programului “Joc Responsabil”

Programul „Joc Responsabil” a fost iniţiat şi este susţinut de Romslot – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi şi Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România.
jr