Consolidarea percepției publice asupra jocurilor de noroc, un must în agenda industriei

Categories: Opinii,Standard

Poza 1În mai multe țări din lume se mizează pe „încrederea scăzută” a populației față de jocurile de noroc, cu scopul de a fi justificate mai ușor reglementările tot mai stricte ale acestei activități, neluându-se deloc în calcul și interesele consumatorilor de jocuri de noroc. Reglementarea industriei determinată de ceea ce unii pretind a fi voința publică creează, însă, o situație de mare incertitudine pentru piața de gambling.

Percepția generală asupra industriei jocurilor de noroc are, din păcate și, uneori, în mod injust pentru o piață reglementată, un „handicap” de imagine în spațiul public, neluându-se aproape niciodată în calcul aspectele pozitive pe care acest domeniu de activitate le reprezintă pentru societate sau interesele consumatorilor, ci doar problemele pe care această industrie le-ar cauza. De ce s-a erodat, totuși, încrederea în jocurile de noroc? A cui este vina? Ce trebuie să facă piața de gambling?

Marea Britanie poate fi un bun exemplu de analiză. Comisia de Gambling din cadrul Departamentului pentru Cultură, Media și Sport măsoară încă din 2008 nivelul de încredere al populației față de jocurile de noroc. În primele rapoarte a reieșit că „jocurile de noroc se desfășoară corect și pot fi de încredere”. În ultimul deceniu, însă, conform raportului de activitate pe anul 2018 al Gambling Commission,  proporția celor care au încredere în această activitate a fost în continuă scădere, de la peste 60% cât era în 2008, la 30% în Decembrie 2018. Între respondenți se află inclusiv practicanți de jocuri de noroc.

Poza 2

Odată cu dezvoltarea societății și cu trendurile tot mai noi și diverse în materie de tehnologie, este normal ca și așteptările clienților să fie la standarde ridicate. Este și cazul domeniului de gambling. Una dintre cauzele alterării percepției despre jocurile de noroc este aceea că, față de 2008, industria nu a reușit să păstreze același ritm alert cu al creșterii așteptărilor și cerințelor consumatorilor, cum nu a reușit nici să comunice eficient astfel încât să-și probeze interesul de a  îmbunătăți serviciile și suportul oferit clienților. Alterarea percepției despre jocurile de noroc este, însă, în mare, artificială, iar soluția stă în mâinile operatorilor.

Autorul unui articol publicat pe site-ul companiei de consultanță strategică pentru jocuri de noroc, Regulus Partners și care face referire la nivelul de încredere al populației, consideră că, în Marea Britanie, factorii care par să fi afectat cel mai mult încrederea publică rezidă în special în zona de marketing și de publicitate considerate mult prea agresive, la secțiunile de Termeni și Condiții prea complexe pentru jucători, la reacțiile tardive ale operatorilor față de solicitările clienților, ori la tratarea neconformă a litigiilor cu aceștia. La această listă se adaugă și comentariile și referirile negative din media și din Social Media. Din fericire, trendul actual din Marea Britanie arată că operatorii se unesc tot mai mult pentru a reconstrui încrederea publicului în industria în care activează. Succesul în acest demers se va baza și pe nivelul de suport, conlucrare și de dialog cu autoritățile de reglementare și cu ceilalți stakeholderi.

Astfel de sondaje sunt prilejul cel mai des folosit de autoritățile de reglementare pentru a justifica intențiile de restricționare a acestei activități. Față de tendințele de intensificare a restricțiilor pe mai multe piețe din lume și față de tonul tot mai negativ în discursul politicienilor, consultanți din industria de gambling din Regatul Unit consideră că răspunsul acesteia nu pare să fie la același nivel ridicat și recomandă industriei să se implice mai mult în schimbarea percepției publice.

Se impune ca industria să intervină de îndată, atât în ceea ce privește îmbunătățirea calității suportului oferit clienților – în sensul întâririi protejării persoanelor vulnerabile, a întăririi mesajelor de joc responsabil și aderarea cât mai puternică la conceptele de joc responsabil –  cât și în diseminarea eforturilor întreprinse și a rezultatelor obținute. Nu este suficient doar ca industria să facă, ci este necesară și o popularizare a eforturilor.

Operatorii trebuie să accepte că există într-adevăr o problemă cu ceea ce publicul crede în general despre industrie și să se angajeze s-o abordeze. Apoi, este esențial ca autoritățile, de orice sorginte, să colaboreze cu industria pentru a o înțelege mai bine și pentru a se asigura că eforturile lor sunt orientate către protecția reală a clienților și rezolvarea problemelor. În cele din urmă, efortul industriei ar trebui îndreptat spre două direcții, atât spre a evidenția contribuția importantă a industriei în societate – din punct de vedere economic, social și al rolului pe care îl are în piața de divertisment, precum și spre a arăta că soluția interzicerii jocurilor de noroc sau a unei restricționări mai drastice și artificiale ar genera în societate mai multe pagube decât beneficii.

Analizând situația din Marea Britanie, putem trage concluzia că ne aflăm în fața unui moment zero în care industria trebuie să-și propună, la unison, autoreglementarea, armonizarea relației cu societatea și, nu în ultimul rând, asumarea unor măsuri cu impact pozitiv pentru societate. De buna percepție a industriei depind stabilitatea și predictibilitatea acestui tip de business.  

 

Piața din România este riguros reglementată. Avem o legislație dintre cele mai moderne din Europa, iar autoritatea de stat se implică activ în partea de control, ceea ce face ca și nivelul de conformare al industriei să fie ridicat. 

Articol publicat în ediția nr 100 a revistei Casino Inside

Author: rombook_makers